Choose your region and language

Go

Press Release Zurich, Switzerland 22-02-2024

4 min read

Hitachi Energy investuje více než 30 milionů eur do rozšíření provozu transformátorů v Německu

Visualization of the facility in Bad Honnef, Germany

Až 100 nových pracovních míst bude potřeba po rozšíření a modernizaci závodu na výrobu energetických transformátorů v německém Bad Honnefu. Projekt má být dokončen v roce 2026 a je reakcí na rostoucí poptávku po transformátorech, umožňujících přechod na čistou energii v Evropě.

Praha/Curych, 2.dubna 2024 - Společnost Hitachi Energy dnes oznámila investici ve výši více než 30 milionů eur (zhruba 760 milionů korun) do rozšíření a modernizace závodu na výrobu výkonových transformátorů v německém Bad Honnefu.

Projekt, jehož dokončení se očekává v roce 2026, vytvoří v regionu až 100 nových pracovních míst a bude reagovat na rostoucí poptávku po transformátorech na podporu přechodu na čistou energii v Evropě.

Závod v Bad Honnefu, který funguje od roku 1906, je jedním z klíčových výrobních závodů společnosti Hitachi Energy v Evropě. Továrna vyrábí velké výkonové transformátory, které jsou kritickou součástí elektrické sítě sloužící ke zvyšování nebo snižování úrovně napětí pro efektivní přenos a distribuci.

„Elektřina bude páteří celého našeho energetického systému. V globální energetické soustavě roku 2050 budeme potřebovat přibližně čtyřikrát větší kapacitu výroby elektrické energie a přenos až třikrát většího množství elektrické energie než v roce 2020,“ uvedl Bruno Melles, výkonný ředitel obchodní jednotky Transformátory ve společnosti Hitachi Energy. „Zařízení v Bad Honnefu je jedním z příkladů našeho závazku rychle rozšiřovat naši globální působnost a kapacitu, abychom uspokojili zrychlující se poptávku vyvolanou přechodem na novou energetiku.“

Investice znamená rozšíření závodu na více než 15 000 metrů čtverečních. V kombinaci se zdokonalením procesů je modernizovaný závod zaměřen na optimalizaci provozní výkonnosti a zvýšení celkové výrobní kapacity, aby bylo možné uspokojit rostoucí poptávku. Továrna v Bad Honnefu v průběhu let dodávala transformátory mnoha předním provozovatelům přenosových soustav, energetickým společnostem a průmyslovým odvětvím v Evropě, například těm, které jsou zahrnuty do strategického partnerství se společností TenneT.

Rozšíření této továrny odráží navyšování kapacity Hitachi Energy v Evropě. V loňském roce společnost rozšířila výrobu ve Švédsku o dalších 2 000 nových pracovních míst v průběhu následujících dvou let, a to kromě akvizice společností zabývajících se výkonovou elektronikou eks Energy a COET.

O společnosti Hitachi Energy

Společnost Hitachi Energy je přední technologický lídr usilující o udržitelnou energetickou budoucnost pro dnešní i následující generace. Díky inovativním řešením a portfoliu pokrývá celý hodnotový řetězec v oblasti energetiky, průmyslu a infrastruktury. Společně se zákazníky a obchodními partnery podniká průkopnickou misi v oblasti technologií se zaměřením na digitální transformaci, nezbytnou k urychlení přechodu energetiky na uhlíkově neutrální stav. Mění světový energetický systém v udržitelný, flexibilní a bezpečnější, s důrazem na rovnováhu sociálních, environmentálních a ekonomických hodnot. Prokazatelné výsledky i bezkonkurenční stabilní základnu společnosti Hitachi Energy lze najít ve více než 140 zemích. Do energetické soustavy integrujeme více než 150 GW spojů HVDC, čímž pomáháme našim zákazníkům umožnit větší využití větrné a solární energie. Společnost sídlí ve Švýcarsku a má přibližně 40 tisíc zaměstnanců v 90 státech. Objem obchodní činnosti dosahuje přibližně 10 miliard dolarů.

O společnosti Hitachi

Společnost Hitachi je motorem podnikání v oblasti sociálních inovací, které vytváří udržitelnou společnost pomocí dat a technologií. Výzvy zákazníků a společnosti řešíme pomocí produktů, jako je Lumada, využívající IT, OT (provozní technologie) a produkty. Společnost Hitachi působí v rámci obchodní struktury „Digitální systémy a služby“ – podpora digitální transformace našich zákazníků; „Zelená energie a mobilita“ – přispívání k dekarbonizované společnosti prostřednictvím energetických a železničních systémů; a „Propojený průmysl“ – propojování produktů prostřednictvím digitálních technologií s cílem poskytovat řešení v různých odvětvích. V oblasti digitalizace, ekologie a inovací usilujeme o růst prostřednictvím spoluvytváření s našimi zákazníky. Konsolidované tržby společnosti za fiskální rok 2022 (skončil 31. března 2023) činily 10 881,1 miliardy jenů (1 653 miliard korun českých), 696 konsolidovaných dceřiných společností a přibližně 320 000 zaměstnanců po celém světě. Další informace o společnosti Hitachi naleznete na webových stránkách

Media Relations

Hitachi Energy